EK limieten voor Acro Academy

Den Bosch - Op de laatste plaatsingswedstrijden voor de Nederlandse Kampioenschappen, die dit weekend gehouden werd in Den Bosch, wist de Acro Academy Noord Nederland niet alleen vele gouden medailles in de wacht te slepen, maar alle teams die daarvoor meededen wisten ook opnieuw een limiet voor de Europese Kampioenschappen in de wacht te slepen.

Junioren 2 trio Amber Bosma, Famke van Wieren en Yanouk Visser zetten ook deze keer drie prachtige oefeningen neer en wisten het goud binnen te slepen. Bij de Junioren 1 behaalde Myrthe Tognini uit Bakkeveen met haar partners Nova Houtman en Arjenne Steenbergen (combinatieteam Acro Academy/FC Meppel) ook het goud en wisten zich daarmee definitief te kwalificeren voor het EK. Robin Hooijenga uit Oudega haalde met partner Anna Koster niet alleen opnieuw het goud, maar ook voor de tweede maal het hoog limiet en is daarmee ook zeker van het EK in Israel. Ook Marten-Lin Visser en Tess Offringa, net als het vorige team een combinatieteam Acro Academy / SV Donkerbroek, wisten goud met een hoog EK limiet te combineren. Zij bevestigden hiermee de eerder deze maand al behaalde kwalificatie.

In de Jeugd was het Xiao Mei Harms uit Drachtstercompagnie die met partners Lisanne Hulder en Inge Speerstra (combiteam Acro Academy / WSBF Surhuisterveen) haar gouden medaille met het hoge EK-limiet wist te combineren. Verder won Pupillen damespaar Inge Stienstra en Carola van Dijk, een combinatieteam Acro Academy / WSBF Surhuisterveen, overtuigend het goud met de hoogste dagscore op zaterdag. Een weekend met geweldige resultaten, en al deze teams mogen 23 juni naar Ahoy, Rotterdam, afreizen om daar aan de Nederlandse Kampioenschappen mee te doen!