KV Drachten-Van der Wiel behoudt ongeslagen status tegen KF De Wâlden

Drachten - KV Drachten/Van der Wiel is reeds kampioen in de 1e klasse B. De uitdaging lijkt daarom of het lukt de ongeslagen status vast te houden tot en met de laatste wedstrijd. Drachten zette in dit streven weer een stap in de goede richting en versloeg KF De Wâlden verdiend met 23-20.

Drachten begon overigens heel slap aan de wedstrijd en gaf de ploeg van De Wâlden de indruk dat er iets te halen viel in Drachten. De Wâlden liep in de beginfase namelijk probleemloos uit naar een op dat moment verdiende 0-4 voorsprong. Coach Michel Daling kreeg zijn spelers op tijd wakker en het was Drachten dat daarna het initiatief overnam zonder overigens ooit te glanzen. Drachten had Milan Mulder weer ingezet voor de nog afwezige Wim Braam en weer kreeg de coach daar geen spijt van.

Opvallend was zeker Doenja Payer. Zowel aanvallend als in de steunende rol speelde Doenja Payer een zeer verdienstelijke en hele belangrijke rol bij Drachten. Zelf scoorde ze twee keer maar stelde andere spelers heel vaak in staat belangrijke aanvallen op te zetten of af te maken. Ook Ilse van der Meulen en Jelmer Faber waren op dreef met ieder vier doelpunten.

Scheidsrechter Harry Jonkers uit De Wijk floot bekwaam en stuurde de spelers naar de thee op een 13-12 ruststand.

Het spelbeeld veranderde na de rust nauwelijks. Drachten gaf de voorsprong niet meer uit handen en bouwde rustig toe naar een 23-20 eindstand. De kracht van Drachten was weer dat alle spelers scoorden. De ploeg is daarmee niet afhankelijk van één of meer bepalende spelers en functioneert eigenlijk de hele competitie al als een hecht collectief. Ook de reserves van Drachten zijn van een heel goed niveau. Daarnaast was het opvallend dat alle volgers verloren zodat na 12 wedstrijden de voorsprong op de dichtstbijzijnde ploeg CSL nu maar liefst tien wedstrijdpunten bedraagt. Komende zaterdag treedt Drachten voor alweer de laatste thuiswedstrijd aan tegen De Waterpoort uit Sneek.

De scores voor Drachten: Ilse van der Meulen 4, Jelmer Faber 4, Jennie Terpstra 3, Milan Mulder 3, Wilfred Oostra 3, Siemen Jan Miedema 2, Doenja Payer 2, Lyssa v.d. Ende 2,