Honkballers Drachten Diamonds blijven ongeslagen

Drachten - In de thuiswedstrijd tegen de Blue Socks uit Veenendaal, is het de Drachtster honkballers zondag voor de zevende achtereenvolgende maal gelukt om ongeslagen te blijven.

Direct in de 1e inning kwamen ze al met 4-0, voor door 4-honkslagen van Jasper Peeters en Sander Pastoor. Na een 8-0 voorsprong in de 3e inning, leek voor de Drachtsters niets aan het handje. Maar toch kreeg de goed startende pitcher Alberts het wat moeilijk in de 4e inning en zag de Blue Socks terugkomen tot 8-5. Ronald Rijkeboer kreeg als reliever, later de slagmannen van de Eagles beter onder controle.

Maar aan slag maakten de Diamonds korte metten met de illusie, dat er voor de Veenendalers ook maar iets te halen viel. Met onder andere een 2punten homerun van Mick Niekerk, zijn eerste, kwamen de Drachtsters al weer op een 15-6 voorsprong. In de 7e inning werd dan ook de wedstrijd afgesloten met een 18-6 winst. Samen met de Hazenkamp uit Nijmegen, blijven de Drachten Diamonds bovenaan, allebeide nog ongeslagen.

Volgende week zondag spelen de Diamonds uit in Nieuwegein.