Mooie medailles voor DZ&PC in tweede weekend kampioenschappen

Drachten - In het tweede (en laatste) weekend van de regionale zomerkampioenschappen was opnieuw een mooi aantal medailles voor de zwemmers van DZ&PC.

Naast de vaste medaillewinnaars Erik Nijholt, Karin Rijkelijkhuizen, Myrna van Duijven en Senna Hof, waren in dit weekend ook medailles voor Sander Heinsius, Hidde Betten en Tiemen Jonkman. In hun leeftijdsklasse komen deze zwemmers nu in een aantal nummers de top-3 binnen.

In dit tweede weekend waren ook nog twee mooie estafette-overwinningen bij de dames en één bij de gemengde ploeg. De 4x200 meter vrije slag was voor de dames een redelijk eenvoudige overwinning met Myrna van Duijven, Luca Ebbinge, Lisanne Hassing en Marrit Steenbergen aan de start. Ook goud dus voor de 4x 100 meter wisselslag gemixt met Jelle Betten op de rugslag, Karin Rijkelijkhuizen op schoolslag, Erik Nijholt op de vlinderslag en Marrit Steenbergen op de vrije slag.

Spannend was het op de 4x100 wisselslag bij de dames. Qua inschrijftijd waren de DZ&PC’ers als tweede geplaatst, maar door het zwemmen van mooie persoonlijke toptijden behaalden Myrna van Duijven (rugslag), Karin Rijkelijkhuizen (schoolslag), Luca Ebbinge (vlinderslag) en Lisanne Hassing (vrije slag) ook een mooie gouden medaille.

De zwemmers kunnen zich nu gaan opmaken voor de Nederlands Junioren en Jeugd kampioenschappen van 14, 15 en 16 juni of voor het ONK van 21, 22 en 23 juni.