Gorredijk wint en handhaaft in 3e klasse

Gorredijk - VV Gorredijk heeft zondag met 1-0 gewonnen van Oldemarkt en handhaaft zicht in de derde klasse.

Het bleef tot op de laatste dag spannend in de 3e klasse D. VENO was al een aantal weken de terechte kampioen, maar de spanning zat met name onderin. Daar streden diverse ploegen om de nacompetitie te ontlopen en ook de 3e periode speelde hier tussendoor. Gorredijk mocht in deze afsluitende wedstrijd van het seizoen op eigen veld Oldemarkt ontvangen en telde al de hele week maar één ding: winst.

De blauw-witten waren de laatste weken aan een imposante serie bezig; de zege reeks begon al in april toen er uit van Trinitas werd gewonnen (0-2), vervolgens werd kampioen VENO aan de zegekar gebonden (3-2), waarna in de week erna Read Swart het onderspit moest delven (1-4).

Zondag moest op eigen veld het kroon op het werk worden gezet door Oldemarkt te verslaan en dat lukte. In een slechte wedstrijd was het uiteindelijk Jesmer de Vries die in de laatste minuten van de wedstrijd de bal vanuit een vrije trap onhoudbaar en via de onderkant van de lat de winst uiteindelijk binnen wist te schieten waardoor Gorredijk zich veilig speelde en door de uitslagen op de andere velden Oldemarkt de derde periode mis liep.

De belangen waren dus groot deze middag en Oldemarkt liet dat in de eerste helft ook zien. Het was overduidelijk de bovenliggende partij en zocht met verzorgd voetbal steeds via de flanken de aanval. echter voorzetten en corners mistten de scherpte om echt gevaarlijk te worden waardoor de defensie van Gorredijk eigenlijk moeiteloos overeind wist te blijven.

Gorredijk deelde af en toe wat speldenprikjes uit via de snelle mensen op de flanken maar kon ook verder voorin geen potten breken waardoor beide ploegen met een 0-0 de rust ingingen.

In de tweede helft werd er aan Gorredijkse kant al gewisseld en zocht men nadrukkelijker de aanval, werden spelers van achter uit ingeschoven en werd er meer druk uitgeoefend op de defensie van Oldemarkt; maar waar in het eerste bedrijf het vizier van Oldemarkt niet op scherp stond gold dit ook voor Gorredijk;.

Kantelpunt in de wedstrijd was de tweede gele kaart van de ingevallen Johannes Veenstra. Daar waar (pittige) overtredingen niet werden bestraft, was het praten (en wegwerpgebaar) voldoende voor tweemaal geel en dus douchen.

Echter, met 10 man rechtte Gorredijk nog één keer de rug; het bleef de aanval zoeken en het loon naar werken kwam in de 86e minuut. Gorredijk kreeg op zeker 25 meter van de goal een vrije trap toegekend. Jesmer de Vries, al weken niet fit, nam plaats achter de bal en met een laatste kracht inspanning joeg hij de bal via de onderkant van de lat achter de (uitstekende) goalie van Oldemark:.1-0.

De laatste zenuwslopende minuten gold nog maar 1 ding; dichthouden en de voorspong vast houden. De ontlading was dan ook enorm na het laatste fluit signaal, een zeer moeizaam seizoen werd bekroond met handhaving in de derde klasse volgend seizoen.

De uitslagen op de andere velden zorgden ervoor dat er toch nog verassingen waren in de eindstand echter daar hoefde Gorredijk zich geen zorgen meer om te maken; het behaalde op eigen kracht de overwinning en wist handhaving op deze manier te realiseren.

Met deze wedstrijd is het seizoen voor v.v. Gorredijk ten einde.