Meet & Greet met regisseur Frank Krom in De Bios Drachten

Drachten In De Bios Drachten was afgelopen woensdag een Meet & Greet met Frank Krom, dé regisseur van de nieuwe Nederlandse tragikomedie Singel 39.

Bezoekers werden feestelijk ontvangen in het biosrestaurant Olivier met een heerlijk welkomstdrankje, daarna werd het zaalprogramma gestart. De regisseur vertelde over zijn nieuwste film Singel 39 en de bezoekers werden in de gelegenheid gesteld om vragen aan hem te stellen. Singel 39 vertelt een ongewoon liefdesverhaal tussen twee mensen waarbij dat niet gelijk in de lijn van de verwachting ligt. Dit is een belangrijk thema in de film geworden, het omarmen van het onverwachte. Met Lies Visschedijk als hartchirurg Monique (Mo) en Waldemar Toerenstra als de aantrekkelijke kunstenaar Max. Nu te zien in De Bios Drachten.

Singel 39

Mo (39), kort voor Monique (Lies Visschedijk), heeft het helemaal voor elkaar: een baan als hartchirurg, een lieve familie, een maandelijks bezoek van haar minnaar én een prachtig pand aan de Singel in Den Haag. Wanneer de aantrekkelijke kunstenaar Max (Waldemar Torenstra) ineens bij haar op de stoep staat, ontstaat er een bijzondere vriendschap. Max valt op mannen, maar heeft ook een kinderwens. Mo is überhaupt niet met het moederschap bezig. Ze weet al niet waar ze de tijd vandaan moet halen om iets leuks te doen, laat staan om serieus te daten. Als Max via een app op zoek gaat naar de ideale moeder voor zijn nageslacht, begint Mo zich af te vragen of er toch meer is in het leven dan enkel haar carrière.

Frank Krom

Frank Krom (1962) begon zijn carrière als stagiair regieassistent bij Paul Verhoevens Spetters (1980). Daarna werkte hij jarenlang als regieassistent en vervolgens als casting director voor vele Nederlandse speelfilms waaronder als laatste Oeroeg en De Kleine Blonde Dood. Zijn regiedebuut maakte hij in 1991 met de speelfilm Spelen of Streven naar een verhaal van Anna Blaman. Hij regisseerde vele opdrachtfilms, commercials en een aantal documentaires waaronder Bigger then James Dean (2004), die genomineerd werd voor een Gouden Kalf. Voor televisie regisseerde Frank de series Bloedverwanten (2010) en Charlie (2013) met Halina Reijn. Veel succes behaalde hij met de muzikale komedie serie ’T Schaep met de Vijf Poten (2007) en de vervolgreeksen. Naast regisseur was Frank Krom ook de creative producer van de serie die in 2009 de Nipkow-schijf won. In 2016 regisseerde Frank een aantal afleveringen van De Familie Kruys met Linda de Mol. Het jaar daarop regisseerde hij een aantal afleveringen van Soof: Een Nieuw Begin.