Deze week in De Lawei

Drachten - Deze week zijn in De Lawei de volgende voorstellingen te zien.

Kaartverkoop seizoen 2019/2020 gestart

De kaartverkoop van seizoen 2019/2020 is gestart, zowel online als aan de kassa. Voor de snelle beslissers geldt nog tot en met zondag 30 juni 10% vroegboekvoordeel op de meeste voorstellingen. Onder andere Bert Visscher, Daniel Arends, Scapino Ballet Rotterdam, Rundfunk, Verleiders Female en Toneelgroep Jan Vos staan op het programma.

Martijn Koning | Koning van de Dieren

Martijn is De Koning van de dieren in zijn nieuwe theatershow. Dieren speelden altijd al een grote rol in de shows van Martijn Koning, maar nu is het echt tijd om een volledige show te wijden aan onze beste vrienden. Honden, katten, olifanten, haaien, parkieten, naakte molratten en natuurlijk mensen. Alle dieren komen langs! Verwacht veel snelheid. Veel grappen. Veel absurdisme. Veel Martijn Koning. En vooral veel dieren. Deze voorstelling is woensdag 19 juni vanaf 20.15 uur te zien.

Openluchtfilm: La Grande Bellezza

De Lawei gaat vrijdag 14 juni naar buiten! La Grande Bellezza is één van de vier openluchtfilms die deze zomer te zien zijn op het terras aan het Reidingplein. Film kijken in het zomerse weer met een heerlijk drankje en een bijzondere film. De film start om 22.00 uur, wanneer het buiten donker wordt. In het psychodrama La grande bellezza krijgt een Japanse toerist in Rome een hartaanval. Stendhal-syndroom is de suggestie. Bezweken aan de schoonheid van de Eeuwige Stad. Maar net als in die andere grote film over Rome - Fellini's La dolce vita (1960) - gaat er achter die grote schoonheid en dat zoete leven een existentiële leegte schuil. De volgende buitenfilms zijn 12 juli, 23 augustus en 6 september te zien.

Gloria Bell | Film

Gloria Bell (Julianne Moore) is 58 maar voelt zich nog elke dag een prille dertiger op zoek naar de liefde van haar leven. Haar dagen brengt ze misschien door op kantoor, maar haar avonden is ze steevast te vinden op de dansvloer van clubs in Los Angeles. Wanneer ze op een avond Arnold ontmoet, lijkt er een einde te komen aan haar dagen als vrijgezel. Maar hoe ga je om met zo'n nieuwe relatie en met alle bagage van je partner? Deze film is vrijdag 31 mei, zaterdag 1 en woensdag 5 juni vanaf 20.30 uur te zien. Om je filmavond compleet te maken geniet je in ons theatercafé Hopper van een heerlijk filmarrangement. Je betaalt dan maar €22,50 voor een filmkaartje, eten en een drankje.

Meer informatie en kaarten via www.lawei.nl.