Schapen krijgen zondag de jas uit op ambachtelijk feest in Allardsoog

ALLARDSOOG - It Fryske Gea houdt zondag 2 juni van 12.00 tot 16.00 uur als vanouds een ambachtelijk schaapscheerdersfeest in de Schaapskooi bij Bakkeveen.

Er is een boordevol programma met demonstraties schaapscheren en schapendrijven, allerlei leuke kinderactiviteiten, live muziek, maar ook wandelexcursies met een enthousiaste natuurgids over de heide.

Eén keer per jaar worden alle schapen van de kudde in Bakkeveen onder handen genomen. Meer dan honderd schapen worden dan geschoren. Om ze in goede conditie te houden worden ook hun klauwen verzorgd. Een fascinerende klus om mee te maken. Vandaar dat It Fryske Gea dit jaar weer een écht schaapscheerdersfeest organiseert in haar Schaapskooi aan de Jarig van der Wielenwei bij Bakkeveen.

Veel activiteiten

Proef de nostalgische sfeer in de prachtige natuurrijke omgeving met traditionele demonstraties wol spinnen, vilten en oprollen door echte ambachtslieden. Kinderen kunnen zich laten schminken, broodjes bakken bij het kampvuur en meedoen aan diverse knutselactiviteiten. Natuurliefhebbers kunnen deelnemen aan de wandelexcursie over de heide en de hele middag is er live muziek door van band Volk! En er zijn kraampjes met feestelijk lekkers. Een gezellige middag voor de hele familie.

Expositie Woven Skin

Tijdens het evenement is ook de bijzondere expositie ‘Woven Skin’ door textielkunstenares Claudy Jongstra te bewonderen. Voor Claudy is de Schaapskooi bij Bakkeveen de thuisbasis voor de inbreng van wol die zij gebruikt voor haar kunst. De expositie, die even terug is in Nederland als tussenstop tijdens haar wereldtournee, is een prachtige aanvulling op het ambachtelijke schaapscheerdersfeest. ‘Woven Skin’ is een onderdeel van de Waste-NO Waste Factory, een project geïnitieerd in het kader van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018.

www.itfryskegea.nl/schaapscheerdersfeest2019