Juwelier Momentum nieuw aan de Zuidkade

DRACHTEN - Juwelier Momentum is in november 2017 geopend aan de Zuidkade 3. Het is de tweede vestiging van het juweliersbedrijf, dat is opgezet door Johan en Anneke.

Voor hen begon het allemaal toen Johan als zelfstandig klokkenmaker en verkoper (derde generatie) de wens had om uit te breiden met de verkoop van horloges en sieraden. In 2013 openden ze in Stadskanaal hun eerste zaak. De winkel werd een groot succes dankzij de inzet van Marchien Wilzing-Migchels - juweliersvrouw vanaf het eerste uur en eerder ruim tien jaar werkzaam bij Bleker Juweliers- en met Esther Bergsma - al zes jaar in het juweliersvak en tevens etaleuse. Ook heeft zij de ambitie om vakkundig goudsmid te worden en volgt hiervoor de opleiding.

Naast een grote collectie sieraden, trouwringen en horloges kan de klant bij Juwelier Momentum ook terecht voor de aankoop van een wekker of klok, voor kindersieraden en -horloges en het zetten van oorgaatjes. Johan en zijn broer Henk, al 45 jaar horlogemaker, verzorgen in de ateliers voor alle reparaties en onderhoud aan horloges en klokken. Het vervangen van batterijtjes en kleine reparaties worden in de winkel zelf uitgevoerd. Het repareren van sieraden gebeurt door de goudsmid die het vak op 19-jarige leeftijd heeft geleerd in Italie en heeft voortgezet in Nederland. Hij is ook leraar geweest aan de Volksuniversiteit in Emmen.

Ook voor het repareren of vermaken van een sieraad kunnen mensen terecht bij Momenten. Zo kan bijvoorbeeld een trouwring worden vermaakt tot hanger, van twee ringen een worden gemaakt, desgewenst met de as van een overleden dierbare er in verwerkt. Ook worden sieraden gemaakt naar eigen ontwerp van de klant, alles is mogelijk.

Samen met de verkoopsters willen Johan en Anneke de klanten zoveel mogelijk van dienst zijn. Van een goede service tot een aankoop voor ieder budget. Natuurlijk is er alle gelegenheid voor een praatje en ook staat de koffie klaar. En niet te vergeten: elk cadeau - van klein tot groot - wordt met zorg ingepakt. Zonde om uit te pakken, zoals de klanten zeggen.

Juwelier Momentum is gevestigd aan de Zuidkade 3 in Drachten (0512-729050). www.juweliermomentum.nl