Parkenrondleiding in Beetsterzwaag

Beetsterzwaag - De Tropische Kas te Beetsterzwaag houdt zondag 2 juni vanaf 14 uur een rondleiding door de parken van Beetsterzwaag waaronder de Lycklamatuinen.

Deze tuinen liggen voor en achter het Lycklamahûs in Beetsterzwaag. De deelnemers aan deze rondleiding maken kennis met een groot aantal boeiende en bijzondere plekken in het park, zowel op het gebied van natuur als cultuurhistorie. Deelname bedraagt: € 5,00, inclusief koffie/thee. Elke eerste zondag van de maand tot en met oktober organiseert de Tropische Kas deze excursie.

De tuinen zijn nu op z’n mooist. De vele bijzondere bomen zitten vol in het blad. Alle rododendrons tonen hun overvloed aan prachtige bloemen. Het geheel wordt gecompleteerd door het gezang van vele vogels. Zo moet de familie Lycklama à Nijeholt het bedoeld hebben toen zij het park lieten aanleggen. Toentertijd was deze schoonheid slechts weggelegd voor familie en vrienden van de Lycklama’s. Nu kunnen alle liefhebbers in de tuinen genieten van de aanwezige natuurlijke en cultuurhistorische schoonheid. Tijdens de excursie vertelt een enthousiaste gids over alles wat de tuinen rijk zijn: de bomen, de historische gebouwen, de kunstwerken en de tuin als geheel.

Onderdeel van de Lycklamatuinen is het kassencomplex De Tropische Kas. Een bezoek aan de Tropische Kas is prima te combineren met deze tuinenexcursie. Kijk voor meer informatie op www.tropischekas.nl.