Apollo Ensemble in Karmelklooster

Drachten - Het Apollo Ensemble geeft donderdag 30 mei vanaf 11 uur een optreden in het Karmelklooster in Drachten.

Het thema van het optreden is Gevaarlijke Vrouwen.

Voordat het Apollo Ensemble naar de beroemde Händel Festspiele in Halle (Duitsland) vertrekt is dit bijzondere Händelprogramma ook in het Karmelklooster in Drachten te horen. Op het programma staan werken van Händel, instrumentale concerti grossi, aria’s en cantates, gezongen door de Noorse sopraan Siri Thornhill.

Het onderwerp: gevaarlijke vrouwen. Dat inspireerde Händel tot het schrijven van bijzonder mooie en spannende muziek. De vrouwen zijn zo gevaarlijk omdat ze zo mooi en verleidelijk zijn, dat ze onweerstaanbaar zijn (Alcina en Morgana), ze bedriegen, doen zich voor als iemand anders (Armide), of ze zijn ronduit wreed en slecht (Agrippina)

De Noorse sopraan Siri Thornhill wekt met haar kleurrijke stem deze grillige verhalen tot leven.

Maar ook zonder woorden weet Händel spannende verhalen te vertellen. Zijn concerti grossi zijn meesterwerken waarin de verbeeldingskracht van zijn opera’s geen woord en beeld meer nodig hebben.

Het Apollo Ensemble en Siri Thornhill zijn geen onbekenden in het Karmelklooster. In augustus geven de leden van het ensemble daar elk jaar een zomercursus en Siri gaf er vorig jaar een concert met liederen van Grieg.

Het wordt een feestelijk concert, goed te combineren met een fijne fiets- of wandeltocht, een lekkere lunch of een bezoek aan een museum in de buurt.

Zie www.karmelklooster.nl en www.apollo-ensemble.nl.