Gorredijk wint van Read Swart

Gorredijk - VV Gorredijk heeft dit weekend met 1-4 gewonnen van Read Swart (RS).

Het blijft ongemeen spannend in de onderste regionen van der derde klasse D. Er strijden nog steeds ploegen om de nacompetitie te ontlopen en al deze ploegen wisten hun wedstrijd te winnen waardoor de beslissing op de laatste speeldag valt.

Gorredijk moest het opnemen tegen Read Swart. Eerder dit seizoen wisten de Blauw-Witten de punten tegen de mannen uit de Knipe nog in eigen huis te houden. Belangrijk voor Gorredijk was de terugkeer van Arjen Bergsma en Jelmer Posthumus in de basis elf van Gorredijk.

Het begin van de wedstrijd was duidelijk aftasten. Gorredijk trok zich terug op eigen helft en ving RS daar op. Gorredijk probeerde in balbezit de combinatie te zoeken, wat erg lastig was op het gortdroge hobbelige veld. RS zocht veelal met de lange bal de voorwaartsen.

Toch waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen. In de 25e minuut werd het schot van grote afstand van Milan van der Zee onderweg nog van richting veranderd en was de goalie kansloos: 0-1. Vanaf dat moment begon het te lijken op een gezapig zondag middag potje voetbal. RS wilde wel maar het lukte niet en Gorredijk vond het allemaal wel prima zo.

Daar waar menigeen al dacht aan drinken in de rust was daar opeens de spits van RS die alleen op keeper Veenstra af kon gaan en door de goalie alleen op onreglementaire manier afgestopt kon worden. De toegekende strafschop zorgde voor een ruststand van 1-1.

In de tweede helft leek zich hetzelfde patroon af te spelen. Veel fouten en weinig kansen van beide kanten waarbij Gorredijk wat meer loerde op de counter. De bezoekers komen in de 64e minuut wederom op voorsprong; een voorzet van de rechterkant wordt door Mart van der Tuin gemist maar het was Jesmer de Vries die bij de tweede paal wel doeltreffend wist uit te halen en de stand op 1-2 bracht.

Vanaf dat moment begon ook het grote wissel circus en probeerde RS met veelal lange halen de voorwaartsen te bereiken zonder echt gevaarlijk te worden. Echter de dreiging bleef komen van de flanken van Gorredijk en in de slotminuten was het wederom Jesmer de Vries die de wedstrijd definitief in het slot gooide; na een goede passeer beweging was het schot in de korte hoek de goalie te machtig en was de stand 1-3.

RS gooide toen echt de handdoek echter het slotakkoord deze middag was voor Tristan Bijlsma die diep in blessure tijd de eindstand op het bord wist te zetten: 1-4.

Wederom een prima overwinning voor de mannen uit Gorredijk echter de andere concurrenten wisten zoals gezegd ook te winnen en zal de ploeg volgende week op eigen veld van Oldemarkt moeten winnen in de laatste wedstrijd van het seizoen.