RG Stânfries dames naar NK in Ahoy

Nijverdal - GV Stânfries heeft zich zaterdag geplaatst voor het NK in Ahoy.

Zaterdag 18 mei was de finale van de RG groepen 2e divisie in Nijverdal. GV Stânfries was aanwezig met vier groepen die samen zes oefeningen lieten zien.

De pre-junioren deden een hoepeloefening. De dametjes verbeterden zichzelf sterk t.o.v. de vorige wedstrijd, maar in hun eerste seizoen konden ze nog niet op tegen de concurrentie. Dit kwam mede doordat de groep van Stânfries uit acht gymnastes bestond, waar de andere groepen uit vier a vijf gymnastes bestonden (de choreografie wordt aanzienlijk lastiger met zoveel meer gymnastes).

De beide juniorengroepen kwamen uit met een baloefening. Ook deze groepen deden dit seizoen voor eerst mee. Ze missen nog wedstrijdervaring en dat resulteerde in de 10e (Stânfries 2) en 11e plaats (Stânfries 1). Toch hebben deze meiden mooie oefeningen laten zien en ze kijken al uit naar volgend seizoen.

De dames senioren deden deze wedstrijd, naast hun bal- en hoepeloefening, ook een oefening zonder materiaal. De oefening verliep prima, met stand in Trijntje de Vries, en de dames behaalden een 3e plaats. Met deze oefening plaatsten ze zich voor de NK in Ahoy van 23 juni/

Ook de baloefening verliep goed. De 4e plaats was genoeg om zich te plaatsen voor het NK. Als laatste deden de dames de hoepeloefening. Hier was te zien dat de dames alles al hadden gegeven in de andere twee oefeningen, ze maakten kleine foutjes wat resulteerde in een 5e plek, net te weinig om door te stromen.

De dames zullen 23 juni dus strijden voor wat ze waard zijn met hun oefening zonder materiaal en baloefening in Ahoy.

Op de foto de dames sr: