KV Drachten-Van der Wiel ongeslagen kampioen in veldcompetitie

Drachten - Kv Drachten/Van der Wiel is kampioen geworden in de veldcompetitie.

Kv Drachten/Van der Wiel kon bij winst op Ritola in Zuidlaren ook kampioen worden in de veldcompetitie. Drachten verdedigde een voorsprong van maar liefst zes punten. Drachten won verdiend na best wel een spannende en gelijk opgaande wedstrijd met 16-18 en werd daarmee, zonder ook maar een punt weg te geven kampioen in de 1e klasse B. Het werd in Zuidlaren een wedstrijd waarin beide ploegen heel erg aan elkaar gewaagd waren.

Voor Ritola zou winst nog een hele kleine kans op het kampioenschap betekenen. Drachten kon Wim Braam (verplichtingen werk) niet opstellen, maar de jonge Milan Mulder was een meer dan prima vervanger. Zoals altijd was aan Zuidlaarder zijde Hylke Van Gorkum de man die voor de doelpunten moest zorgen. Die opzet slaagde maar heel gedeeltelijk omdat Jelmer Faber hem steeds goed en strak verdedigde.

De wedstrijd ging steeds gelijk op. Beide ploegen scoorden om en om zodat het verschil nooit groter werd dan maximaal twee doelpunten. De rust werd bereikt op een stand van 8-9 in Drachtster voordeel. Scheidsrechter van der Kloet it Dokkum floot onopvallend maar had het spel goed in de hand.

Na de rust wisselde coach Michel Daling door in vooral het aanvalsvak. Aanvallend werden Larissa Braam en Redmar Bauer gebracht. Beide wissels waren goed voor samen zes beslissende doelpunten. Vooral de doelpunten van Redmar Bauer vielen op de goede momenten en het was dan ook Redmar Bauer die de wedstrijd voor Drachten over de streep trok. Op 16-16, met nog ongeveer een minuut te spelen, werd hij matchwinner door met twee prima scores de wedstrijd in Drachtster voordeel te beslissen. Hij bracht de verdiende 16-18 eindstad op het scorebord.

Voor Drachten betekent deze winst het kampioenschap en promotie naar de overgangsklasse. Met nog drie wedstrijden te gaan bedraagt de voorsprong nu maar liefst acht wedstrijdpunten want ook CSL verloor onverwacht van Quick’21. Drachten is de terechte kampioen omdat ze dit hele seizoen in zowel de zaal als op het veld het beste en meest constante spel hebben laten zien. Ook het scorend vermogen van de Drachtster formatie was het beste van alle ploegen.

Het lijkt erop dat Drachten de hele selectie kan behouden en dus verder kan bouwen aan een ploeg die ook in de overgangsklasse mee kan, al zal hier en daar nog wel wat geschaafd moeten worden om ook in de overgangsklasse zich met betere ploegen te kunnen meten.

De scores voor Drachten:

Redmar Bauer 4, Jennie Terpstra 3, Milan Mulder 3, Jelmer Faber 2, Siemen Jan Miedema 2, Larissa Braam 2, Lyssa v.d. Ende 2