Brigitte Tabak wint De Klank & Slach fan Fryslân 2019

Drachten - Brigitte Tabak is afgelopen zaterdag met maar liefst 97 punten winnaar geworden van De Klank & Slach fan Fryslân. Het provinciale solistenconcours voor blazers en ensembles trok maar liefst 45 deelnemers naar De Lawei in Drachten.

Brigitte speelde in de eerste divisie op marimba het stuk Rhythm song van Paul Smadbeck. De muzikante van Slagwerkensemble Buitenpost bleef hiermee in net boven Jelmar Terpstra en Jorian Reidinga in de vierde divisie. De juryleden Durk Lautenback en Theo van Kruistum beloonden die optredens met respectievelijk 95 en 93 punten. Bij de blazers werd Danielle Blaauw de winnaar.

In de tweede divisie ging het ensemble van Oranje Bolsward bij de ensembles met de overwinning naar huis en bij de solisten slagwerkers was de winnaar Eline Scheltinga van datzelfde ensemble. Bij de blazers mag Jannemein Wiersma namens de OMF naar het NK in Ede.

Alle divisiewinnaars van de blazers mogen 5 oktober 2019 deelnemen aan het Nationaal Kampioenschap voor solisten in Ede en alle slagwerkers met 85 punten of meer mogen naar het NK in Heel.

De volgende editie van De Klank & Slach fan Fryslân is zaterdag 16 mei 2020.