Jongeren World Servants houden Rommelmarkt

Gorredijk - De jongeren van World Servants Gorredijk/Oude- en Nieuwehorne houden zaterdag 1 juni van 10.00 tot 14.00 uur een rommelmarkt/Fancy Fair in de tuin van de Katholieke Kerk in Gorredijk.

In september 2018 is een grote groep van 14 jongeren gevormd die zich willen inzetten om ontwikkelingswerk te gaan verrichten in de zomer van 2019 en 2020. World Servants is een christelijke vrijwilligersorganisatie. World Servants assisteert in ontwikkelingslanden door ondersteuning te bieden bij de realisatie van noodzakelijke gebouwen, zoals schoolgebouwen en klinieken. Het motto van World Servants is “Bouwen aan verandering”

Niet alleen door het bouwen van een schoolgebouw, latrines of ziekenhuis wordt er een kans geboden aan de plaatselijke bevolking, maar ook de jongeren zelf zullen anders terug komen van deze reis dan dat ze zijn vertrokken. Vaak verandert hun kijk op het leven. Geconfronteerd worden met het verschil tussen armoede en rijkdom en verschil in culturen doen hun ogen openen en worden ze anders gevormd. Drie weken hard werken op de bouw, maar er is ook tijd om met de plaatselijke bevolking in contact te komen, te leren van hun cultuur, en zij van de onze.

Om het project te financieren (bouwmaterialen, reis etc.) worden diverse activiteiten georganiseerd. Van gezamenlijke maaltijden, tot viooltjesactie, van Nieuwjaarsduik tot helpen met garderobe diensten, van honger je uit voor een duit (24 uur niet eten) tot helpen in de catering. De jongeren zijn super fanatiek om hun doel te bereiken en hebben al een flink bedrag opgehaald, maar zijn nog niet bij hun einddoel.

Vandaar deze rommelmarkt/fancy fair. Naast de rommelmarkt, worden deze dag diverse activiteiten gehouden, zoals een spellencircuit voor de kinderen met diverse leuke prijsjes en een Rad van Fortuin. Ook aan de inwendige mens wordt gedacht. Koffie/thee met wat lekkers, diverse broodjes, en echt boerderij ijs van De Geele Bosch uit Oldeholdwolde.