Oene en Catharine vieren briljanten huwelijk

Drachten - Oene de Vries en Catharina Krans vieren vandaag hun 65-jarig huwelijk. Ze zagen de akte terug die ze beiden in 1954 tekenden.

Die akte was het cadeau van de gemeente Smallingerland dat burgemeester Jan Rijpstra meebracht toen hij vanochtend langskwam om het echtpaar De Vries–Krans te feliciteren met hun briljanten bruiloft.

Petroleumhandel

Oene de vries is geboren op 21 februari 1930 in Opeinde. Na de lagere school moest hij direct aan het werk bij de stoomtram in Drachten. Nadat hij zijn rijbewijs haalde werd hij buschauffeur, maar na een aantal jaren begon hij voor zich zelf een petroleumhandel met een winkel erbij. Toen deze handel stopte werd hij weer 10 jaar lang buschauffeur. Hij bracht in die functie militairen naar de vliegbasis in Leeuwarden.

Catherina Krans werd geboren op 6 september 1923 in Olderberkoop. Na de lagere school hielp zij tot aan haar trouwen mee op de boerderij van haar ouders. Later stond zij in de winkel en deed zij de boekhouding voor de petroleumhandel.

Zelfstandig

Oene en Catharina kregen twee kinderen, een zoon en een dochter. Inmiddels hebben ze vier kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. Het echtpaar woont nog geheel zelfstandig in een appartement aan De Markt.