Burgemeester Jan Rijpstra opent 24 minimoestuinen in Oudega

Oudega - Burgemeester Jan Rijpstra van Smallingerland heeft gisterochtend bij basisschool de diamant 24 minimoestuinen geopend. Ouderen, jongeren en bedrijfsleven werken samen om dit project tot een succes te maken.

Het moestuinproject sluit aan bij de wens van de ouderen van woonvorm Het Jonkerstee. Ook zij hebben aangegeven graag een moestuin te willen. Kinderen en ouderen hebben dit samen opgepikt, waarbij de kinderen de planten verzorgen en de ouderen toezicht houden en (eventueel) raad geven.

Onderwijsprijs

Leerlingen van De Diamant hebben een onderwijsprijs van het PCBO gewonnen waarbij zij een eigen project mochten indienen. Dit is het minimoestuinproject geworden. Met name leerlingen van groep 6, 7 en 8 van de leerlingenraad hebben hier een actieve rol in gespeeld: Miryanne Ossendrijver, Nynke Plantinga, Werner Jongsma, Benthe Bosma, Romy Kooistra en Mark Ockers. Woningbouwbedrijf Accolade heeft de grond voor de moestuinen beschikbaar gesteld.

Het moestuinproject in Smallingerland is een samenwerking tussen CityLab Drachten|ROC Friese Poort, Natuur en Milieu-educatie de Naturij en Tuiniersvereniging de Wrottersploech. De studenten van CityLab doen de logistiek
van het project en zorgen voor sponsors. NME en de Wrottersploech zorgen voor een deel van de zaden en het lesplan. Het moestuinproject vindt plaats bij drie basisscholen in Smallingerland en bij zeven locaties van BSO Vandaag.