Rondleiding door de Tropische Kas Beetsterzwaag

Beetsterzwaag - In het historische kassencomplex van de Tropische Kas te Beetsterzwaag is zondag 26 mei van 13.00 uur tot 14.30 uur een rondleiding voor liefhebbers van bijzondere planten en historie.

De Tropische Kas ligt in de overtuin van het Lycklamahûs, tegenover Hoofdstraat 80 in Beetsterzwaag. Het is een idyllisch plekje met een weelderige verzameling tropische planten in de Tropische Kas, een Druivenkas uit 1869, prachtige borders, twee oranjerieën en een grote verzameling kuipplanten. In de tijd dat de kas behoorde tot de bezittingen van de Lycklama’s werden in de Tropische Kas orchideeën gekweekt. Deze werden gebruikt om als relatiegeschenk aan vrienden te geven. Ook nu nog is een verzameling prachtige orchideeën.

Tijdens deze rondleiding wordt onder meer stil gestaan bij de geschiedenis van het complex, de vele bijzondere (tropische) planten, de citrusbomen, de hele oude kastanjeboom en haar geschiedenis, en kan de rust en stilte worden geproefd die van deze plek uitgaat. Deelname: € 5,00 per persoon, inclusief koffie / thee.