Zeilen en wildplukken met skûtsje De Leafde

Oudega (Sm.) - Schipper Ebele Wijbenga biedt donderdag 30 mei, Hemelvaartsdag, een hemelvaartarrangement in Smallinerland.

Tijdens dit hemelvaartarrangement gaan de deelnemers zeilen met schipper Ebele op zijn skûtsje De Leafde. Deelnemers verzamelen om 11.00 uur bij Hotel Ie-sicht in Oudega (Smallingerland). Hier ligt skûtsje De Leafde, waar koffie of thee met iets lekkers klaar staat. Vervolgens wordt gezeild in de Alde Feanen.

Onderweg wordt aangelegd en gaan de deelnemers proeven, ruiken en beleven welke eetbare wilde planten hier groeien. De gepassioneerde wildplukgids Leah Groeneweg van In het Wilde weg laat zien dat eten niet alleen uit de supermarkt komt, maar dat het overal groeit. Halverwege de tocht genieten ze van een lekkere wildpluksoep en stokbrood met zevenbladpesto en wilde kruidenspread.

De natuur, het water, het mooie schip en de eetbare wilde planten zorgen voor een prachtige ervaring.

Reserveer snel, er kunnen 12 deelnemers mee. Meer info op www.deleafde.eu en www.inhetwildeweg.nl. Opgave bij Ebele: info@deleafde.eu / 06-25227498 of Leah: info@inhetwildeweg.nl / tel.nr. 06-14136734