Altijd Kwiek De Veenhoop krijgt een nieuw kunstgrasveld

Drachten - Korfbalvereniging Altijd Kwiek in De Veenhoop heeft een nieuw kunstgrasveld nodig. De gemeente trekt er 125.200 euro voor uit.

De kunstgrasveldrenovatie bij KV Altijd Kwiek in De Veenhoop is nodig omdat het huidige kunstgrasveld is afgeschreven en aan vervanging toe is. Het veld is op, zoals ook is gebleken uit een officiële inspectie en daardoor kan de veiligheid niet meer gegarandeerd worden.

Bestaansrecht

In het gesprek met de gemeente is ook het bestaansrecht van de vereniging ter sprake gekomen. Altijd Kwiek heeft een belangrijke functie voor de leefbaarheid van het dorp. Naast korfbal worden op het sportcomplex ook andere activiteiten georganiseerd voor leden en andere inwoners van het dorp.

Wil de korfbalvereniging blijven bestaan, dan is behoud van een kunstgrasveld noodzakelijk. De club telt op het moment drie seniorenteams, die allen competitie spelen. Op het kunstgras is tevens de belijning voor een tennisveld aangebracht. Het mobiele tennisnet wordt regelmatig gebruikt om even een balletje te kunnen slaan.

Onvoldoende geld

Bij de aanleg van het huidige veld is een schatting gemaakt van de kosten wanneer het kunstgrasveld gerenoveerd moet worden. In het Beleidsplan 2019-2022 is voor een veldrenovatie 90.000 euro opgenomen . Op basis van het huidige prijspeil is echter gebleken dat dat bedrag onvoldoende is.

Er is een prijsopgave gevraagd en daarbij zijn twee opties uitgewerkt: een nieuwe kunstgrasmat met alle functies die er nu ook zijn en op dezelfde plek kost 103.400 euro, ombouwen tot een natuurgrasveld op de zelfde plek kost 106.600 euro, maar dan kan er niet meer getennist worden. De gemeente kiest voor kunstgras, zoals ook wordt geadviseerd door de korfbalbond.