Maak kennis met Talant, Alliade, Reik en Wil op banenmarkten

Drachten - Talant houdt dinsdag 7 mei samen met Alliade, Reik en Wil banenmarkten in Drachten, Leeuwarden en Burgum. De organisaties werken samen om zo begeleiders en huishoudelijk medewerkers aan te trekken. De banenmarkten worden gehouden van 16:00 tot 19:00 uur.

Vorig jaar is Talant begonnen met het organiseren van banenmarkten om kandidaten kennis te laten maken met de organisatie. Bij een klik van beide kanten werd meteen een vervolggesprek ingepland. Zo zijn afgelopen jaar al meer dan 50 mensen aangenomen. Collega-zorgorganisaties Reik en Wil, die ook onder de paraplu van Zorggroep Alliade vallen, doen dit jaar ook mee.

Lambertus Sikkes, adviseur Werving en Selectie bij Alliade: „De banenmarkten geven een goed beeld van waar je als nieuwe medewerker terecht komt. Enthousiaste medewerkers geven uit eerste hand informatie over hoe het werken bij de organisatie is, wat de doorgroeimogelijkheden zijn en wat er verder allemaal mogelijk is. We merken dat bezoekers heel erg op zoek zijn naar een match met de werkgever. Zij vragen zich af ‘Past deze manier van werken bij mij?’ Doordat er meerdere zorgorganisaties staan kunnen bezoekers meteen vergelijken en bepalen waar ze zich het meest thuis voelen.”

Talant, Alliade, Reik en Wil zoeken vooral begeleiders en huishoudelijk medewerkers. Daarnaast zijn scholieren en studenten die vakantiewerk zoeken meer dan welkom. Ook mensen die nieuwsgierig zijn of een van de organisaties in de toekomst bij ze past worden uitgenodigd om een kijkje te komen nemen.

Meer informatie over de banenmarkten is te vinden via www.talant.nl/banenmarkt