Badmintonclub Drachten Paastoernooi

Drachten - Afgelopen paasweekend vond in Drachten het Veneboer Sport 2000 badmintontoernooi plaats. Met 140 deelnemers een van de grote toernooien in het noorden. In het heren- en damesenkelspel konden de winnaars van afgelopen seizoen wegens blessures Nick Fransman (nr 2. van Nederland) en Raquel Humpris (nr. 11) hun titel helaas niet verdedigen.

Doordat de subtop goed vertegenwoordigd was, waren de speler zeer aan elkaar gewaagd. Dit leverde spannende partijen op. De nrs 1 en 2 geplaatst in het herenenkel 1, maakten het spannend maar wisten de finale te halen. Kyle vd Vliet trok in een bijna 60 minuten durende finale aan het langste eind en won van Riemco Hof met 8-21, 24-22 en 21-18. Bij de dames won de nummer 1 geplaatst, Mireille van Daal overtuigend van Jamie Logt met 21-12 en 21-18. Maurice Paassen en Robert de Calonne van BC Drachten hebben in het herendubbel een knappe 2e plaats behaald. Maurice wist samen met Bianca Oosterhaven ook de 2e plaats te behalen in het gemengddubbel 1.

In categorie 4 wisten Aron Buisman en Ewan Zwart van BC Drachten de finale niet te bereiken. Voor Aron was Johan Drenten in de halve finale te sterk. Ewan kon het in de kwartfinale niet bolwerken tegen Reitse Terpstra. Thirsa Kuipers en Nynke Wemer van BC Drachten bereikten de finale, maar Kim Braam en Martine Beers (leeuwarder BC) waren een maatje te groot. Judith Blom verloor in de halve finale van latere winnares Martine Beers van Leeuwarder BC.

Categorie 6 was dit jaar goed vertegenwoordigd. Tessah Vos won de damesenkel. Samen met Eline Scheffer won ze de damesdubbel van moeder en dochter Sandra en Marit Zwart. Eric Annema maakte zijn plaatsing waar en won van de jeugdige Drachtster speler Jarne Oostenbrug. Samen met oud-Drachtsterspeler Erwin van der Sluis pakte hij de titel in het herendubbel.

Categorie 8 werd goed vertegenwoordigd door BC Drachten. Barry Lee Waarts pakte de titel in het enkelspel. Thaeke Kuipers pakte samen met Ilse Schoonman de titel in het gemengddubbel. Samen met Gerrit Stelwagen werd hij tweede in het herendubbel. De tweede plaats in het gemengddubbel werd behaald door Hendrik Louwsma en Sandrea Heins. Marijke Hagedoorn won in de finale van Chiara Hoekstra.