Ska-formatie The Skatalites naar Poppodium Iduna

Drachten - De officiële grondleggers van ska-dansvloeren over de hele wereld, The Skatalites spelen donderdag 2 mei vanaf 20.30 uur in Poppodium Iduna te Drachten.

Deze legendary cats begonnen in de jaren 60 als begeleidingsband voor onder anderen Toots and The Maytals, Prince Buster en The Wailing Wailers (met Bob Marley, Peter Tosh and Bunny Wailer). De grootste hit van The Skatalites was de skaklassieker The Guns Of Navarone. Ten tijde van de skarevival, begin jaren tachtig, kwamen de resterende leden van The Skatalites weer bijeen voor diverse tournees, onder meer met The Specials en The Beat.

The Skatalites treden nog steeds onverminderd op over de hele wereld. De band heeft oorspronkelijke bandleden die in de afgelopen decennia zijn overleden telkens weten te vervangen door meer dan capabele opvolgers uit nieuwe generaties. Topmuzikanten die het Skatalites-vuur hebben om door middel van stampende live-shows de legende voort te zetten. Voetjes van de vloer voor een ouderwets dampende Skatalites show.

Meer info: www.iduna.nl