Ondanks homerun toch verlies voor Softbaldames

Drachten - Zondag speelde het bijna compleet nieuwe softbalteam van Diamonds Drachten tegen The Blokes in Veendam. Helaas konden de dames niet opnieuw voor een verrassing zorgen en ging de wedstrijd met 12-2 verloren.

Nieuwkomers Sanne Postuma en Rieneke Kootstra speelden respectievelijk hun 2e en 1e wedstrijd. Daarnaast kregen zij hulp van de 14 jarige Vlin Rietema die zich ontpopte tot een uitstekende korte stop.

In de eerste inning kwam voor Drachten alleen Mandy Noppe op de honken met een verre driehonkslag. Helaas kwam zij niet tot scoren. De Veendamse slagploeg pakte in de 2e en 3e inning 7 punten. Drachten kwam pas in de 5e inning tot scoren door onoplettendheid van het Veendamse veld.

In de 6e inning was het Hester Smit die de score verdubbelde door een daverende homerun. Na nog een aantal punten van The Blokes werd de wedstrijd na 6 innings beëindigd.

Volgende week is een vrij weekend ivm koningsdag. De week erna spelen de dames op vrijdagavond tegen het combinatieteam Meppel / Zwolle. De Drachtster dames zijn nog steeds op zoek naar nieuwe meiden / dames. Meer info via info@drachten-diamonds.nl