Gerrit Bonnema en Aaltje van der Horn briljanten paar

Burgum - Gerrit Bonnema (89) en Aaltje van der Horn (94) vieren vandaag hun 65-ste huwelijksdag.

Gerrit Bonnema en Aaltje van der Horn vieren vandaag in Earnewâld hun huwelijksfeest met hun drie zonen Sietse, Jan en Menno en hun aanhang. Ze brengen een bezoek aan het Skûtsjemuseum en gaan daarna samen met het gezelschap varen om te vieren dat ze in 1954 in het huwelijksbootje stapten. Burgemeester Jeroen Gebben brengt het echtpaar woensdagochtend een bezoek in hun woning in Berchhiem om hen te feliciteren en een mooie bos bloemen te overhandigen.

Drie zonen

Aaltje van der Horn is 94 jaar en geboren en getogen in Kollum. Gerrit Bonnema is 89 jaar geleden geboren in Oentsjerk in de Trynwâlden en groeide daar ook op. Na hun trouwen gingen ze samen in Leeuwarden wonen. Daar kregen ze twee zonen. Ze verhuisden naar Makkum en kregen daar een derde zoon.

In Makkum runde het echtpaar samen een VéGé-winkel in levensmiddelen. Beiden werkten in de zaak, waar mensen niet alleen hun boodschappen konden halen, maar ook konden bestellen. Bonnema zorgde voor de bezorging aan huis. Na verloop van tijd verhuisde het gezin terug naar Leeuwarden. Daar startte hij een assurantiekantoor, waar hij tot aan zijn pensioen gewerkt heeft.

Computer

Het echtpaar Bonnema woont op dit moment in Burgum. De zonen wonen in Bodegraven, Annen en in Arnhem. In totaal kreeg het echtpaar zes kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Meneer Bonnema heeft de ziekte van Parkinson, maar zit nog regelmatig achter de computer en houdt van puzzelen. Ook houdt hij nog secuur de kranten bij. Mevrouw Bonnema-van der Horn breidt en haakt graag.