Jonkerslan wint 25e stratenvolleybaltoernooi

LANGEZWAAG - Het door Bouwbedrijf de Jong Langezwaag gesponsorde stratenvolleybaltoernooi van vrijdag 18 april is gewonnen door Jonkerslan 2.

Het toernooi had dit jaar een extra feestelijk tintje, omdat het dit jaar voor de 25e keer werd georganiseerd. Deze editie eindigde met een prachtige finaleronde. De 21 teams waren verdeeld over drie poules. De poulewinnaars streden in de finaleronde om de eindoverwinning. De drie finalisten waren: Boerestreek, Jonkerslan 2 en it Hou 2.

In de eerste wedstrijd moest Boerestreek het opnemen tegen Jonkerslan 2. In het begin ging het een poosje gelijk op, maar op het eind trok Jonkerslan 2 aan het langste eind, eindstand 14-19. In de tweede wedstrijd werd door it Hou 2 en de Boerestreek gestreden om de winst. Ook dit was een spannende wedstrijd met mooie rally’s. Ook deze wedstrijd ging gelijk op, maar de Boerestreek was net te sterk en won de wedstrijd met eindstand 15-19. De laatste wedstrijd tussen Jonkerslan 2 en it Hou 2 was een mooie wedstrijd, maar Jonkerslan 2 liet zien dat ze toch echt de sterkste waren van dit toernooi, eindstand 25-10.

De eindstand:

1 Jonkerslan 2

2 Boerestreek

3 it Hou 2

De poedelprijs ging dit jaar naar de Plasse.