Studenten ROC Friese Poort halen ruim 2500 euro op met benefietdiner voor Care For Kenya

Drachten - Studenten van de opleidingen Horeca en Hospitality Management hielden afgelopen dinsdag een benefietdiner voor Care For Kenya. Zo’n 100 gasten namen deel aan het jaarlijkse benefietdiner van ROC Friese Poort. Aan het einde van de avond werd door de studenten een cheque met een totale opbrengst van 2635,50 euro aangeboden aan Berend de Boer van Care For Kenya. De Boer toont zich ontroerd bij het in ontvangst nemen van het bedrag. „Dit geld zal besteed worden op de school Compassionate Hands for the Disabled in Nairobi Ruai, zij hebben veel nodig: boeken, computers, enzovoorts.”

Het restaurant was voor deze avond in Kenyaanse sfeer aangekleed en de gasten konden genieten van een heerlijk viergangendiner op basis van Friese streekproducten met Kenyaanse invloeden. Daarnaast vond een verloting plaats van authentieke Massai-dekens. De keuze voor het goede doel was dit jaar niet moeilijk omdat docente Horeca Louise Schaafsma een dorpsgenoot is van De Boer. „Door zijn enorme inzet en enthousiasme werden wij helemaal aangestoken op school. Berend is ook voorlichting komen geven op school. In het kader van onze visie op Brede Vorming was dit een mooi onderdeel van ons lesprogramma. Door de bereiding van Kenyaans eten komen de studenten ook in aanraking met de cultuur.”

Niet alleen de opleidingen van Horeca en Hospitality Management waren betrokken bij het project maar ook de opleiding Mediavormgeving droeg een steentje bij. Uit de opdracht om een nieuw logo voor Care For Kenya te ontwerpen werd gisteravond een winnaar bekend gemaakt.

De stichting Care For Kenya zet zich in voor kansarme mensen in Kenya door investeringen in onderwijs, welzijn en huisvesting. Care For Kenya ondersteunt onder andere The Compassionate Hand of the Disabled in Nairobi, een kindertehuis met daarbij een school voor kinderen met een beperking.