Deze week in De Lawei

Drachten - In De Lawei in Drachten zijn deze week de volgende voorstellingen te zien.

Kidsfestival in De Lawei

Tijdens de meivakantie hoef je je niet te vervelen. Er is weer van alles te zien en te beleven in De Lawei! Naast mooie voorstellingen en films zijn er te gekke workshops te volgen. Deze keer is het thema circus en kan je op cursus circus camp, freerunnen of goochelen. Bekijk wat er allemaal te doen is op www.lawei.nl.

Danstheater Aya | Black Memories, 14+

Lang na de afschaffing van de slavernij is het laatste woord er nog niet over gezegd. Misschien is de discussie wel actueler dan ooit. Het broeit en borrelt. In Black Memories stappen de elf dansers, acteurs en muzikanten met open vizier de Nederlandse koloniale geschiedenis in. Een geschiedenis die doorwerkt in onze huidige samenleving. Want hoe voelt het anno 2019 om als mens met een kleur te leven in Nederland? Deze voorstelling is woensdag 24 april vanaf 19.30 uur te zien.

De Verleiders | #niksteverbergen

Stel je een wereld voor waar al het nieuws dat jij ziet wordt bepaald door jouw salaris, jouw adres en wie jouw vrienden zijn. Stel je een wereld voor waarin je nooit in aanraking komt met nieuwe ideeën. En waar je geen geheimen mag hebben. Welkom in 2019. Denk jij dat je #niksteverbergen hebt? Kom dan woensdag 24 april vanaf 20.00 uur naar deze voorstelling.

Martijn Koning | Koning van de dieren

Martijn is De Koning van de dieren in zijn nieuwe theatershow. Dieren speelden altijd al een grote rol in de shows van Martijn Koning, maar nu is het echt tijd om een volledige show te wijden aan onze beste vrienden. Verwacht veel snelheid. Veel grappen. Veel absurdisme. Veel Martijn Koning. En vooral veel dieren. Te zien woensdag 24 april vanaf 20.15 uur.

Art | Met o.a. Waldemar Torenstra en Thijs Römer

Art is een komedie over vriendschap en wat er gebeurt als die onder druk komt te staan. In deze hagelnieuwe uitvoering kruipen Waldemar Torenstra, Thijs Römer en Frederik Brom in de huid van de drie vrienden, die al bekvechtend over een wit schilderij hun vriendschap testen. Nu moet blijken of hun vriendschap echt is of toch slechts een illusie. Ontdek vrijdag 26 april vanaf 20.00 uur hoe sterk hun band is.

Assepoester, 6+

Op de inmiddels kenmerkende wijze van Langhout Theater wordt dit bekende sprookje met een eigen twist op humoristische en leuke wijze verteld, met vrolijke liedjes en uiteraard weer schitterende kostuums. Na afloop van de voorstelling is er een meet & greet met de hele cast in de foyer! Assepoester is onderdeel van het Kidsfestival in de meivakantie en te zien zondag 28 april vanaf 14.00 uur.

Lunchfilm | Bon Dieu 2

Na het succes van Bon Dieu! zijn de families Verneuil en Koffi terug. Het Franse echtpaar Claude en Marie wordt met een nieuwe crisis geconfronteerd. Hun vier schoonzonen willen samen met hun vrouwen en kinderen hun geluk in het buitenland beproeven. Maar een leven zonder hun kroost in de buurt kunnen ze zich niet voorstellen… Om je filmmiddag zondag 28 april vanaf 15.00 uur compleet te maken kun je in het theatercafé Hopper genieten van een heerlijk luncharrangement.

Meer informatie en kaarten via www.lawei.nl.