Zwemveiligheid centraal bij de Nationale Zwemchallenge in De Welle

Drachten Zwemcentrum De Welle houdt van 23 april tot en met 3 mei op werkdagen van 11.00 – 12.00 uur de Nationale Zwemchallenge.

Met de Nationale Zwemchallenge kunnen mensen hun zwemveiligheid testen. Deelnemers leggen tijdens de Nationale Zwemchallenge een leuk en uitdagend parcours af in het zwembad en ervaren daarbij hoe goed ze zich in het water kunnen redden. Het 50-meterbad wordt ingericht met de Survivalchallenge (in kleding) en de Funchallenge (in badkleding).

Om deel te kunnen nemen moet je minimaal in het bezit zijn van een zwemdiploma A. Met de Nationale Zwemchallenge kun je zien hoe zwemveilig je bent ten opzichte van de Nationale Norm Zwemveiligheid. Na afloop ontvang je een deelnamecertificaat met beoordeling door een examinator Zwem-ABC en een persoonlijk advies op maat.

De Nationale Zwemchallenge is ontwikkeld door de Nationale Raad Zwemveiligheid. Dit is de organisatie die de Nationale Zwemdiploma’s A, B en C uitgeeft. Stichting Nationale Raad Zwemveiligheid heeft als doel de zwemveiligheid van de hele Nederlandse bevolking op een zo hoog mogelijk niveau te brengen en te houden. Met Zwemdiploma C van het Zwem-ABC op zak voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid.

Aanmelden/meer informatie over de Nationale Zwemchallenge: www.sportbedrijf-drachten.nl/zwemchallenge