Simmerdeis maakt de eerste namen bekend

Drachten - Het aftellen naar Simmerdeis 2019 is begonnen. Vandaag maakte De Lawei de eerste namen bekend.

Het is nog maar 70 dagen tot Simmerdeis weer begint. Van 27 tot en met 30 juni staat hetSingepark weer in het teken van de dertiende Simmerdeis: muziek, circusacts, straattheater en kindervoorstellingen. De eerste bands zijn inmiddels bekend.

Son Mieux

Son Mieux pakt je op en neemt je mee op reis door zijn wereld. Vreugde, plezier, angst en misschien een verdwaald liefdesverhaal. Camiel Meiresonne schrijft zijn liedjes in het holst van de nacht en dat zorgt intieme maar ook uitbundige nummers. Ooit toetsenist in Soul Sister Dance Revolution; nu is hij volwassen en klaar om de wereld te laten zien wat hij solo in huis heeft. Te zien op zaterdag 30 juni.

Inge van Calkar

Goede titels zijn het halve werk! Met haar tweede album genaamd Reset gooide Inge van Calkar het roer finaal om. Eruit gingen de akoestische elementen, erin met de elektronische. Ze heeft altijd een zwak gehad voor alternatieve muziek en dat komt er nu in volle glorie uit. Haar nummer River werd direct opgepikt door Radio 2 en dat zorgt ervoor dat haar naam inmiddels geen onbekende meer is. De moderne sound waaraan je haar herkent heeft ze zichzelf volledig eigen gemaakt. Te zien op vrijdag 29 juni.

Van Common

Van Common, de stagennaam van Sebastiaan van Ravenhorst, vertrok in 2017 met een one way ticket naar Amerika. Vijf maanden lang verbrede de singer-songwriter en multi-instrumentalist zijn horizon aan de andere kant van de oceaan. En het avontuur hoor je terug in zijn muziek. Dromerige nummers met galmende zanglijnen: Indiepop zaligheid! Te zien op donderdag 27 juni.

Seewolf

Op een geïsoleerde plek in Friesland, de Oudebiltdijk, strijkt ’s nachts het licht van een vuurtoren over het land. De wind, de zee, de lucht, de klei van de plek dragen allemaal bij aan het ontstaan van Seewolf: vier mannen die de tijd nemen om liedjes en apparaten te maken. De mannen spelen geen noot meer dan nodig en nemen de tijd om hun nummers te vertellen. Laat je betoveren door de less is more Psychedelische Indie Rock van Seewolf. Te zien op zaterdag 30 juni.

The Desmonds

The Desmonds staan zowel garant voor een hyper-energieke muziekervaring als een portie brutale garage-rock. The Desmonds gaven een flinke jengel aan hun gitaren en dropten in 2018 de single Street Signs. Jong, opstandig en barstend van energie breken ze bomvolle zalen af. Het dak gaat er bij het eerste akkoord direct af, en één ding is zeker: The Desmonds rammen onverstoorbaar door. Te zien op vrijdag 28 juni.