Leerlingen SBO Sjalom onthullen kunstwerk

Drachten - Om te vieren dat SBO Sjalom zich voortaan IPC school mag noemen hebben de leerlingen vanochtend op het plein een kunstwerk onthuld.

,,Na twee jaar van ontwikkeling heeft SBO Sjalom de erkenning behaald om een IPC-school te zijn. ,,Een prachtig resultaat waarop leerlingen en team SBO Sjalom erg trots zijn. Alles verandert: werk, carrières, de manier waarop we met elkaar omgaan. Dat vraagt om ander onderwijs. In de 21 ste eeuw gaat het niet om kennis alleen. Om je staande te houden heb je meer nodig. IPC gaat daarin mee en biedt een eigentijds programma voor het (speciaal) basisonderwijs (groep 1 tot en met 8) waarin effectief leren centraal staat’’, aldus Jelle Nutma, directeur van SBO Sjalom.

Kinderen worden actief betrokken bij hun eigen leerproces en leren doelgericht werken aan kennis, vaardigheden en inzicht. Bovendien is er aandacht voor zelfvertrouwen, begrip voor elkaar, ontdekken van eigen talenten en internationale ontwikkelingen.

Nutma: ,,Doordat de school het concept IPC heeft ingevoegd in het onderwijsprogramma, krijgt het motto van de school ‘Ruimte voor talent door kansrijk onderwijs’ nog krachtiger inhoud. Klasse de inzet en leergierigheid van leerkrachten, onderwijsassistenten en leerlingen van SBO Sjalom, waardoor dit succes is behaald.’’