Beau van Erven Dorens steunt 20ste editie RF-tocht én patiënten fietsen mee

Beetsterzwaag - De Revalidatie Friesland Tocht biedt zaterdag 20 april wandeltochten door de natuurlijke omgeving van Beetsterzwaag en fietsroutes door de gehele provincie.

De opbrengst van het evenement gaat naar een project waarmee sporten en bewegen mogelijk wordt gemaakt voor mensen met een beperking. De tocht wordt onder andere aanbevolen door Beau van Erven Dorens, hij verbleef in november vijf dagen in het revalidatiecentrum voor zijn programma Beau 5Days inside.

Ex-patiënt Ruurdtje fietst zaterdag ook mee: „Ik geloof dat bewegen ook heel belangrijk is voor andere mensen met een beperking. Je wordt er niet alleen fitter van, maar je raakt ook gemotiveerder om zo het beste uit jezelf te halen. Dan besef dat je meer kunt dan je zelf had gedacht.”

Met de opbrengst van de fiets- en wandeltochten worden specifieke clinics en sport- en beweegconsulten voor mensen met een beperking georganiseerd. Zaterdag zijn er drie verschillende afstanden om te fietsen: 30, 100 en 140 kilometer en ook drie wandeltochten: 10, 15 en 25 kilometer.

De tocht wordt aanbevolen door Beau van Erven Dorens, Mr. Hans Anker, Herre Zonderland en paralympisch topsporter Alyda Norbruis.

Meer informatie op www.revalidatie-friesland.nl/tocht.