ONT Schoolvoetbaltoernooi, voetbal is voor iedereen

Opeinde - Op sportpark Douwekamp in Opeinde wordt woensdag 17 april voor de 23e keer het v.v. ONT Schoolvoetbaltoernooi gehouden.

Het toernooi is voor alle kinderen (groep 1 t/m 8) van het basisonderwijs in het v.v. ONT verzorgingsgebied. Dit verzorgingsgebied bestaat uit Opeinde, Nijega, de Tike, Oudega en Drachten.

Zo’n 160 kinderen doen dit jaar mee aan het toernooi. De kinderen worden verdeeld in vier categorieën. Onderbouw (groep 1 en 2), tussenbouw (groep 3 en 4), middenbouw (groep 5 en 6) en de bovenbouw (groep 7 en 8). De onderbouw en tussenbouw zullen vier tegen vier spelen op kleine veldjes en de middenbouw en bovenbouw zullen acht tegen acht spelen op een half veld. Het toernooi begint om 15.00 uur en eindigt omstreeks 18.00 uur.

Het doel van het toernooi is om kinderen in beweging te brengen. In dit geval door middel van de sport voetbal. Elk kind dat vervolgens enthousiast wordt van deze sport is de grote winst.

Het v.v. ONT Schoolvoetbaltoernooi was in 1996 het eerste toernooi van Smallingerland in zijn soort. Later zijn er meerdere schoolvoetbaltoernooien bij gekomen. Waar v.v. ONT zich eerst vooral richtte op de scholen in Opeinde, Nijega, de Tike en Oudega, komt de focus de komende jaren ook steeds meer op Drachten te liggen. Veel (jeugd)leden van v.v. ONT hebben Drachten als woonplaats.

v.v. ONT is één van de voetbalclubs in de gemeente Smallingerland en is gevestigd in Opeinde.