Wetterwille dames kampioen, maar zonder tegenstander

Burgum - Feest was het afgelopen zaterdag in zwembad de Wetterstins in Burgum. De waterpolo-dames van zwem- en poloclub Wetterwille zijn bovenaan geëindigd in hun competitie en spelen volgend jaar in de eerste klasse district. Met 35 punten uit 14 wedstrijden steekt het team met kop en schouders boven de andere teams uit.

De kampioenswedstrijd zou zaterdag gespeeld worden tegen de enige ploeg die het team nog in kon halen: Moby Dick uit Coevorden. Maar doordat de tegenstanders te weinig spelers hadden ging de officiële wedstrijd niet door. Een onderlinge wedstrijd kwam daarvoor in de plaats. Als noodgreep hebben de Wetterwille dames zelf twee teams van in totaal 23 vrouwen weten te verzamelen. Oud-spelers werden ingevlogen en jeugdspeelsters maakten hun debuut in het damesteam.

Gezellig, maar nog steeds fanatiek. Zo is de wedstrijd het best omschreven. Het team met de blauwe caps kwam al snel op een voorsprong. Dit kwam onder andere door de doelpunten van debutant Anne Kim Kempenaar. De stand na twee periodes was 1-4, in het voordeel van het blauwe team. Na een stevige onderhandeling tussen de coaches ruilden twee speelsters van kleur. Het team met witte caps ging voor een heuse inhaalslag. En dat lukte. De eindstand na vier periodes was 8-8.

Sterk seizoen

De wedstrijd was een prima afsluiter voor het sterke seizoen van de kampioenen. Onverwacht, vertelt coach Tsjikke Algra. Het team bestond dit jaar uit welgeteld 18 dames, waarvan ook twee nieuwe speelsters. Algra: „Dat is heel veel als je nagaat dat er maar 7 dames tegelijkertijd in het water liggen. In het begin van het seizoen was het daarom de vraag of we elke wedstrijd goed op elkaar ingespeeld zouden zijn. Maar dat heeft onverwacht heel goed uitgepakt.”

Volgens de coach lag het vooral aan een goede groep basisspelers, die elke wedstrijd werden aangevuld met andere speelsters. Het damesteam heeft uiteindelijk 11 wedstrijden gewonnen, 1 verloren en 2 keer gelijk gespeeld.