Circus Bossle in Gorredijk

GORREDIJK – De beroemde Duitse circusfamilie Bossle reist al jaren met hun succesvolle familiecircus door Nederland. Van woensdag 17 tot en met maandag 22 april staat de grote circustent op het bedrijventerrein tussen de Kromten en de Werf.

Wie de circustent betreedt zal denken dat de tijd er heeft stil gestaan. Het publiek waant zich in een nostalgische wereld vol rood pluche en klatergoud. Circus Bossle is vintage, kitsch, kneuterig, kunstig en daardoor vrolijk en gezellig. Het circus zoekt interactie met het publiek in een ongedwongen huiskamersfeer waardoor iedere bezoeker zich thuis en betrokken voelt.

Nog steeds zijn de dieren de belangrijkste pijlers in de show. Vele oh’s en ah’s klinken er vanuit het publiek als de prachtige paarden de piste binnen komen draven. Voor vertedering en een glimlach rondom de piste zorgen optredens van schattige honden, lama’s, geiten en pony’s.

Tot de variétésterren die tijdens het ruim anderhalf uur durende programma in de piste komen, behoort onder andere de charmante Loreen, zij jongleert met haar voeten in plaats van met haar handen. Haar broer Leon stapelt een piramide van maar liefst zeven stoelen op elkaar, om deze vervolgens op zijn kin te laten balanceren. Hun nicht Vanessa danst hoog over een koord, zonder vangnet of zekeringslijn. Vader van de achtkoppige circusfamilie is Clown Otto, hij onderbreekt regelmatig de voorstelling met zijn dolkomische interacties.

De reeks voorstellingen, waarbij de muziek nog live wordt verzorgd door het one-man orkest van oom Rolf, beginnen op woensdag, vrijdag en zaterdag om 15.00 uur en op zondag en maandag om 14.00 uur. Kaarten zijn al vanaf slechts 10 euro verkrijgbaar aan de kassa van het circus. Dagelijks geopend van 11.00 tot 12.00 uur en vanaf 60 minuten voor aanvang van iedere voorstelling. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van het circus www.facebook.com/circusbossle