Nationale COPD Challenge Drachten

Drachten - Wie een chronische longziekte en van wandelen houdt, wordt uitgedaagd om vanaf 15 mei wekelijks onder medische begeleiding te gaan wandelen in Drachten en omgeving. Er zijn verschillende prachtige wandelroutes, tussentijds zijn er pauzes ingelast en wordt rekening gehouden met ieders niveau.

De Nationale COPD Challenge duurt 16 tot 20 weken. Woensdag 24 april is om 19.00 uur een informatieavond over de COPD Challenge Drachten bij Sportbedrijf Drachten. Iedereen die interesse heeft is welkom. Tijdens deze avond krijgen deelnemers meer informatie over de inhoud van de wandeltrainingen en het effect op het uithoudingsvermogen.

Nationale COPD Challenge Drachten

De Nationale COPD Challenge Drachten is een unieke samenwerking tussen de diverse zorgverleners in en om Drachten. Ziekenhuis Nij Smellinghe is samen met de gemeente, het sportbedrijf Drachten en diverse huisartsen- en fysiotherapiepraktijken in Drachten, gestart met het uitzetten van wandelingen voor mensen met COPD, dit is een afkorting van de Engelse term Chronic Obstructive Pulmonary Disease. Het is een verzamelnaam voor de longaandoeningen chronische bronchitis en longemfyseem. De Nationale COPD Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation in samenwerking met het Longfonds en de werkgroep Move2Improve om mensen met COPD te helpen bij het verbeteren van hun kwaliteit van leven. Zaterdag 28 september 2019 wandelen alle deelnemers uit de rest van Nederland de finale op het Festival in Den Haag.

Meer weten of meedoen?

Kijk op https://www.nationalecopdchallenge.nl/copdchallengedrachten/ voor meer informatie. Of neem contact op met één van de longverpleegkundigen van ziekenhuis Nij Smellinghe via longziekten@nijsmellinghe.nl.