Gorredijk verliest op eigen veld van Steenwijker Boys

Gorredijk - VV Gorredijk heeft zondag met 1-3 verloren van Steenwijker Boys.

Laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen was in december van her vorig jaar, uitslag toen was 3-3.

Gorredijk is momenteel te vinden op een nacompetitie-plaats. De laatste weken werden goede resultaten behaald. Tegen Mildam werd verdienstelijk een punt gepakt en vorige week werd het sterk geachte Dwingeloo met 2-4 verslagen.

Deze opgaande lijn moest zondag een vervolg krijgen tegen Steenwijker Boys, zodat de ploeg de gevarenzone achter zich kon laten. Echter het goede werk van afgelopen weken werd deze zondag compleet teniet gedaan; Gorredijk verloor op eigen veld met 1-3 en zal de komende weken hard aan de bak moeten om het tij te kunnen keren.

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. Gorredijk probeerde het initiatief te nemen en Steenwijker Boys loerde op de counter. In de 11e minuut keek de thuisploeg al tegen een achterstand aan. Door te slap uitverdedigen kon de bal bij de eerste paal worden binnen getikt en moest Gorredijk al vroeg in de wedstrijd op jacht naar de gelijkmaker.

Beide ploegen bleven echter voorzichtig voetballen, trokken zich het liefst terug op eigen helft en werden er weinig kansen gecreëerd. In de 26e minuut viel dan toch de gelijkmaker. Na een onderschepping op het middenveld werd de bal goed teruggelegd op Tristan Bijlsma die van dichtbij de gelijkmaker hard in de touwen schoot. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

In de tweede helft eigenlijk was hetzelfde spelbeeld. Ook de fouten en balverlies nam toe aan beide kanten, waardoor van goed voetbal geen sprake meer was. Beide ploegen weigerden serieus de verdedigende stellingen te verlaten, oogde het allemaal slordig en werden er weinig kansen gecreëerd.

Het weinig publiek veerde even op toen in de 72e minuut uit een corner van Jesmer de Vries de bal op de lat werd gekopt door Mart van der Tuin. Maar daar waar Gorredijk dacht een gaatje te hebben gevonden, sloegen de bezoekers een minuut later wel effectief toe. Bij een aanval over de linkerkant kon de bal worden binnen getikt door de vrijstaande Jeroen Braad en stond de thuisploeg wederom op achterstand.

Amper bekomen van deze nieuwe tegenslag viel de mooiste goal van deze middag te bewonderen. In de 79e minuut werd de bal bijna vanaf de middenlijn met een keurige boog over doelman Veenstra geschoten en was de stand 1-3.

Gorredijk was niet meer bij machte om nog een slotoffensief uit te persen en ging de wedstrijd met 1-3 verloren. Komende weken zullen staan in het teken van de inhaal wedstrijden en is Gorredijk meer afhankelijk van de uitslagen van de concurrenten.

Zelf zal het maandag 22 april in de uitwedstrijd tegen Trinitas moeten winnen om de nacompetitie te ontlopen.