Halve finales NK Schooldammen 2019 voor welpen en pupillen

Opeinde - De Leister Igge is zaterdag 7e geworden tijdens de halve finale voor het Nederlands Kampioenschap Schooldammen 2019.

Op zes plaatsen in Nederland werd gespeeld voor deelname aan de NK Schooldammen 2019. De deelnemers moesten dan bij de eerste drie eindigen. In Rinsumageast kwamen de scholen uit Noord-Holland, Friesland, Groningen en Drenthe samen. Hier waren zowel de welpen als de pupillen bijeen.

Bij de welpen waren 11 teams die in 10 rondes speelden voor een plaats bij de eerste drie. Winnaar werd De Hofstee uit Julianadorp. De Leister Igge eindigde op de 7e plaats.

Bij de pupillen deden twee teams mee van de Leister Igge. Hier speelden 16 teams en na 8 rondes werd de winnaar bekend gemaakt. Het tweede team van de Leister Igge speelde een verdienstelijke toernooi en eindigde als 10e. Beter deden de pupillen van De Leister Igge 1 het; zij wonnen vijf wedstrijden, speelden twee keer gelijk en verloren van de nummer 3 Tochtemaarschool uit Bedum. Het team eindigde op de tweede plaats en mag op 25 mei deelnemen in het damtoernooi NK Schooldammen 2019.

Er waren veel toeschouwers en op sommige plaatsen neemt het aantal deelnemers toe. Bij het dammen moet je een beetje slimmer zijn dan de tegenstander. Met veel enthousiasme is er gespeeld.