Richard Jellema nieuwe Hoofd Jeugdopleiding vv Drachten

Drachten - Richard Jellema is met ingang van het seizoen 2019-2020 het nieuwe Hoofd Jeugdopleiding (HJO) van vv Drachten.

De 41-jarige Richard is clubman in hart en nieren. Toen Richard weer beschikbaar kwam, hoefde het Bestuur niet lang na te denken.

Bestuursleden Jouke de Vries (Jeugd) en Lennert Marinus (Voetbaltechnische Zaken) zijn unaniem in hun mening: „Richard heeft als speler, jeugdtrainer, trainer van de 2e selectie en als hoofdtrainer een lange en rijke historie bij onze club. We zijn erg blij dat we Richard bereid gevonden hebben om de jeugdopleiding van vv Drachten op een hoger plan te brengen.”

Jellema gaat zich de komende maanden een beeld vormen van de jeugdopleiding van vv Drachten en is op dit moment al bezig zich in te werken: “vv Drachten is een prachtige vereniging. Het is mijn club, ik ben hier lid vanaf mijn vijfde levensjaar. Direct na de eerste gesprekken met het bestuur en de technische commissie had ik een goed gevoel over het leveren van een bijdrage aan de jeugd van deze club. Het is een (h)echte vereniging, waarbij veel zaken goed geregeld zijn, maar het kan natuurlijk altijd beter: Er liggen voldoende kansen om snel succesjes te boeken. Ik heb er heel veel zin in, om daar een bijdrage aan te mogen leveren.”

Voorzitter Durk Meijer vat het kernachtig samen: „Onze jeugd heeft de toekomst, dat laat de 1e selectie momenteel zien, die met eigen opgeleide jeugd bovenaan staat in de Zondag Noord 3A klasse. Maar we willen verder bouwen en onze Jeugdopleiding verbeteren, transparanter maken en daar ook met name de juiste mensen (trainers/leiders/begeleiders) bij zoeken. Daarvoor is Richard Jellema als nieuwe HJO de ideale man binnen onze club. We zijn enorm blij met deze benoeming.”