Leerlingen De Bolder in film over Media-jaar

Drachten - De groepen 7 en 8 van obs De Bolder spelen mee in de nieuwe film Van Ganzenveer tot Smartphone. De film wordt in het kader vna het culturele jaar van Smallingerland gemaakt door PPDtv.

Leerkracht Peter de Vries van OBS De Bolder in de Drachtster wijk De Folgeren is een van de filmers van de Productie Ploeg Drachten, die al jarenlang op amateurbasis films maakt. Eerder maakte De Vries met zijn klas ook een film over de Papagaaienbuurt.

Draaidag

Dinsdag was op de school de laatste 'draaidag' voor het nieuwe project. Jente uit groep 8 mocht uit handen van postbode Daan de boodschap aannemen. Groepen 7 en 8 waren hierbij aanwezig. Aansluitend gingen de filmers met Jente naar poppodium Iduna. Ook waren ze te gast in de huiskamers van Sytske, Nancy en Simone.

De vrijwilligers van de ideële stichting PPDtv (Productie Ploeg Drachten) zijn door de gemeente Smallingerland benaderd om invulling te geven aan het culturele mediathema Van Ganzenveer tot Smartphone. Voor deze opdracht is de filmploeg de dorpen van Smallingerland ingetrokken. Daar is per dorp op een ludieke manier de geschiedenis van communicatie weergegeven en zo wordt de feestelijke boodschap doorgegeven.

Youtubefilmpjes

De lancering van de YouTube film Van Ganzenveer tot Smartphone is op 17 juni in Poppodium Iduna. Dat is een bijzondere datum, want dan kunnen we precies 12½ jaar YouTube filmpjes bekijken op onze Smartphones. Om dit te vieren worden de leerlingen en ouders van de groepen 7A, 7B en 8 van OBS De Bolder in Drachten, de acteurs in de dorpen en andere betrokkenen uitgenodigd om te komen.

Op het programma staat ook muzikaal optreden van de band Fisk & Stereo Machine. De leerlingen zullen het optreden registreren door met hun Smartphones foto’s en filmpjes te maken.