Snowboardteam OSG Singelland weer succesvol op NK voor scholieren

Zoetermeer - Het Snowboardteam OSG Singelland heeft afgelopen zaterdag de derde plaats behaald tijdens de finale van het NK skiën en snowboarden voor scholieren in Snowplanet te Zoetermeer.

Dit Nederlands kampioenschap wordt jaarlijks georganiseerd door de Nederlandse Skivereniging in het kader van talentherkenning. Singelland deed met een snowboardteam mee. Dit team, dit jaar bestaande uit Michiel Weima (17) en Marten Thijssen (17) van Singelland Het Drachtster Lyceum en Daniek Koning (13) van Singelland VHS, behaalde evenals vorig jaar een knappe derde plaats.

In een ontzettend spannende finale gaf Marten Thijssen iedereen het nakijken door twee geweldige runs neer te zetten. Hij eindigde net als vorig jaar als individueel kampioen.

In de eerste run viel Michiel Weima, maar hij wist wel reglementair te finishen in een redelijke tijd. De tweede run was het voor Michiel alles of niets. Hij ging voor alles, maar dat leidde er helaas toe dat hij opnieuw viel.

Daniek Koning behoorde tot de jongste deelnemers in het veld en was in het team de debutant. Daniek gaf zijn visitekaartje af in de eerste run en zette een prachtige dertiende tijd (47 finalisten!) neer. Een prestatie van formaat. Deze tijden resulteerden in een derde plek voor het team.

Er ging (weer) een grote beker mee naar Drachten.