Donna Noor Gemser tweede op landelijke baanwedstrijd in Heerenveen

Heerenveen - Donna Noor Gemser uit Gorredijk behaalde zaterdag een prachtige tweede plaats tijdens de eerste landelijke baanwedstrijd voor jeugd en senioren op de piste van sportstad Heerenveen.

Afgelopen zaterdag stond de skate force formatie aan de start op de eerste landelijke baanwedstrijd voor jeugd en senioren op de piste van sportstad Heerenveen. De skate force formatie kwam goed uit de startblokken in de confrontatie met de landelijke top. Donna Noor Gemser uit Gorredijk behaalde een prachtige tweede plaats tijdens de puntenkoers, hetgeen voldoende was om in het eindklassement het zilver voor zich op te eisen.

In de kadettengroep meisjes waren haar teamgenootjes ook prima op dreef. In het sterke deelnemersveld werden Marieke de Vries en Mayke Vriesinga derde en vierde. Jeron Geerts uit Zemst België was de snelste op de mooie piste van Sportstad Heerenveen.

Bij de meisjes B behaalde Lisan van der Linde ook een prachtige tweede plaats. Lisan rijdt dit jaar voor het eerst voor de Skate Force formatie.

Volgende week vertrekt de groep naar Geisingen in Duitsland om bij de tweede Europacup weer de nodige ervaring op te doen. De groep en begeleiding komen hier vele toppers uit Europa tegen.