Gorredijk wint van Dwingeloo

Dwingeloo - VV Gorredijk heeft dit weekend met 2-4 gewonnen bij en van VV Dwingeloo.

Gorredijk, dat al weken geplaagd door afwezigen, trad aan met een elftal dat leek op de JO19: de twintigers waren opeens de oudste op het veld. Gorredijk wist vorige week al verdienstelijk gelijk te spelen tegen het hoger geplaatste Mildam en heeft de punten broodnodig om de onderste regionen te verlaten; voor Dwingeloo was winst een noodzaak om koploper VENO in het vizier te houden.

Echter, dat een kat in het nauw rare sprongen kan maken bleek gisteren wel op sportpark Hulsebosch. Gorredijk won met 2-4 en kon dus de broodnodige punten bijschrijven.

Dwingeloo had de laatste twee wedstrijden gewonnen en zoals in het programma boekje al werd aangegeven had het gewaarschuwd moeten zijn. Het begon te voorzichtig aan de wedstrijd en bleef op het eind van de rit met lege handen achter.

Onder heerlijke omstandigheden begon om even na twee uur de wedstrijd onder leiding van de prima fluitende leidsman de heer Brussen. Gorredijk zakte in en liet Dwingeloo het spel maken echter dit ging allemaal in een zeer laag tempo en was veel te voorspelbaar waardoor de defensie van Gorredijk niet echt in de problemen kwam.

De Blauw Witten loerde op de counter en in de 11e minuut was het al raak. Een diepe bal van achteruit werd aan de linkerkant door Jesmer de Vries opgepikt, die zijn tegenstander zijn hielen liet zien en met een strak diagonaal schot de bezoekers op voorsprong zette. Het schudde Dwingeloo echter niet wakker, het bleef doorgaan in het gezapige tempo. Het had wel veel balbezit maar creëerde nauwelijks kansen.

In de 23e minuut wisten de bezoekers de voorsprong zelfs uit te bouwen; in de 16 werd een speler van Gorredijk onderuit gehaald en hier was geen VAR voor nodig. De toegekende penalty werd door Mart van der Tuin prima binnen geschoten en was de stand 0-2. Domper voor Gorredijk was het uitvallen van laatste man Jan van der Leeuw; hij moest geblesseerd het veld verlaten.

Met deze stand werd ook de rust bereikt en het moet gedonderd hebben in de kleedkamer van Dwingeloo; de ploeg kwam dan ook beter uit de rust en wist binnen 10 minuten in de tweede helft de stand weer gelijk te trekken door het koningskoppel Melvin en Dennis Koning.

In dezelfde 59e minuut was het Milan van der Zee, die na een voorzet van de linkerkant, de bezoekers alweer op voorsprong zette: 2-3. Het onterechte vlagsignaal werd door scheidsrechter Brussen genegeerd.

Ook de tijd werd toen een tegenstander van Dwingeloo. Met man en macht probeerde het de stand weer gelijk te trekken, in de 80e minuut werd de man of the match omgeroepen. Voor Gorredijk was dat zonder twijfel doelman Veenstra: met enkele katachtige reflexen en heersend in de lucht hield hij op dat moment Gorredijk op de been.

Na de tweede gele kaart van Jort Otten moest Gorredijk nog verder met 10 man. Zelfs toen lukte het Dwingeloo niet om een bres in de defensie van Gorredijk te slaan. Zowel publiek als bank ging zich steeds nadrukkelijker met de wedstrijd leiding bemoeien.

Het laatste woord was weer aan Gorredijk. In de 90e minuut was het Jesmer de Vries die uit wederom een counter de eindstand op 2-4 bepaalde en de 6 minuten blessuretijd brachten daar ook geen verandering meer in.

Gorredijk haalde nu uit de laatste twee wedstrijden 4 punten en kan weer wat adem halen. Het zal net als deze zondag de komende weken nog keihard moeten werken om de gevarenzone te verlaten.

Komende zondag komt Steenwijker Boys op bezoek.