Gymnastiekvereniging RSO in actie

Lemmer - Jesse de Vries en Roel Wijmenga van gymnastiekvereniging RSO uit Oudega zijn zaterdag in actie gekomen tijdens de districtsfinale Herenturnen van Groningen, Drente en Friesland.

Op zes toestellen moest worden geturnd. De beide jongens hebben het voortreffelijk gedaan, maar de punten waren net niet hoog genoeg voor een plekje op het podium. Wel is Roel tweede op het onderdeel voltige geworden en Jesse derde op het onderdeel rek.

Roel mag tijdens de toestelfinale van 15 juni nog eens in actie komen op de brug en voltige, Jesse op de vloer, voltige en rek. Riemer Sjoerd Mulder heeft tijdens de vorige wedstrijd nog een toestelfinale op de brug behaald.

Dezelfde dag moesten ook de dames wedstrijdgroep 4 aantreden in Nieuwehorne. Zij turnden op de pegasus, brug ongelijk, vloer en evenwichtsbalk.

Bij de junioren wist Emily Okkema de bronzen medaille in de wacht te slepen. Emily haalde tevens een toestelfinale op de vloer en sprong.

Ilse Noteboom haalden net op een paar tienden het podium niet. Ilse sleepte een toestelfinale voor de balk in de wacht. Nina visser turnde heel strak maar een black out op het onderdeel vloer zorgde voor een lage score. Wel heeft zij een toestelfinale op de brug. Annyk Jongsme werd eerste op de brug ongelijk. Hiermee sleepte ze ook gelijk een toestelfinale in de wacht. Er deden bij deze dames maar liefst 24 deelneemsters mee. Fenna Hoekstra werd na een knappe brugoefening 8e op het onderdeel brug in een deelnemersveld van 24. In de laatste wedstrijd mocht bij de senioren Nynke van Meerveld nog haar oefeningen laten zien. Ze haalde ook net het podium niet maar werd tweede op de sprong. Het werd een geslaagde wedstrijddag.