Koffieconcert in Jonkerslân

Jonkerslân - In het dorpshuis De Lytse Jonker in Jonkerslân is zondag 14 april vanaf 10.30 uur een koffieconcert.

Geheel volgens de traditie presenteren drie culturele verenigingen uit de Westhoek van Opsterland zich ook dit jaar gezamenlijk aan de muziek-, zang- en dansliefhebbers uit de wijde regio tijdens een koffieconcert in de grote zaal van het dorpshuis De Lytse Jonker in Jonkerslân.

Het gaat om de Volksdansgroep Fleurich yn 't Rûn! uit Langezwaag e.o. en twee muziekensembles uit Jonkerslân: de fanfare O.K.K. en het gemengd koor Nim it sa 't is. De drie verenigingen brengen in deze tijd van brexit-problemen een sterk Europees getint programma.

Dirigente Geertje Sybesma opent met O.K.K. met een muzikale reis die reikt van het Russisches Tagebuch tot het Oostenrijkse Salzburg Impression, om te eindigen met een Petite Suite Européenne. De fanfare laat daarin al haar muzikale mogelijkheden horen.

Het eerste deel van het programma wordt afgesloten door de Volksdansgroep Fleurich yn ’t Rûn! o.l.v. Sijke de Jong. Deze groep voert dansen uit op muziek uit diverse Europese windstreken, zoals de bekende Second Waltz van de Russische componist Shostakovitch en de populaire Aambeeldpolka uit het Duitstalige gebied.

Nim it sa 't is o.l.v. Marcia van Eldik heeft een aantal nieuwe nummers op het programma staan. Naast een eigen bewerking van een drietal Friese liederen (met onder meer het droevige Seemansklachte) vertolkt het koor Summertime uit de musical Porgy & Bess en het romantische One hand, one heart. Pianiste Geke Boerrigter begeleidt zoals steeds het koor.

Het concert begint om 10.30 uur, de zaal is open vanaf 10.00 uur en de toegang is vrij.