Laatste kaartjes voor Oerrock snel weg

Ureterp - De laatste kaartjes voor Oerrock 2019 waren zaterdagavond snel weg. In de finale van de play-offs won Alloway een plek op het Oerrockpodium op Hemelvaartsdag.

Alloway heeft zaterdagavond de Oerrock Play-Offs in Ureterp gewonnen. De Groningse band heeft daarmee een plek in de lineup van Oerrock 2019 weten te bemachtigen. Op hemelvaartsdag zullen zij in het voorprogramma spelen van onder meer Golden Earring, Guus Meeuwis, Miss Montreal, Jett Rebel, Waylon en nog veel meer grote namen. Als tweede eindigde de band The Small Thing en ook zij zullen opgenomen worden in de lineup van Oerrock 2019.

De line-up van de 20ste editie van het festival brengt een gevarieerd muziekgezelschap naar Ureterp met grote namen als Guus Meeuwis, Golden Earring en Van Velzen. Waylon en Kraantje Pappie debuteren op Oerrock. Het festival vindt plaats tijdens het hemelvaartsweekend op 30 en 31 mei en 1 juni.

Verder zijn er op donderdag optredens van Luminize, Navarone, Voltage, Jick Munro and the Amazing Laserbeams en de feestband The Dirty Daddies, een ouwe bekende. Het programma voor de vrijdagavond.

Op de zaterdag zijn de podia net als in de voorgaande jaren het domein van tributebands. Ook op de slotavond is er een breed aanbod. Zo kan het festivalpubliek genieten van muziek van: The Beatles (The Cavern Beatles), Pink (Just Pink), Rolling Stones (The Stones), Bruce Springsteen (Tim Akkerman), Muse (Musest), Red Hot Chili Peppers (Funky Monks), ABBA (Abba Fever) en Amy Winehouse.

Foto’s Willy Wilpstra