Fries kampioenschap paardensport

Drachtstercompagnie - Een aantal leden van De Drakorûters heeft dit weekend meegedaan aan de Friese kampioenschappen, zowel in de dressuur als in het springen.

Hier zijn mooie resultaten behaald: de Drakorûters zijn drie (reserve-)kampioenen rijker. Zij mochten Friesland vertegenwoordigen op het Nederlandse Kampioenschap in Ermelo, wat dit afgelopen weekend is afgerond.

Afgelopen weekend mocht Trienke Kooistra starten in de klasse Z/D-E op het Nederlandse kampioenschap in Ermelo. Ze mocht als laatste starten en heeft een respectabele 12e plaats kunnen bemachtigen.

De jongste deelnemer was Fardou Bosma met pony Skittle. Zij werd reserve kampioen op het NK met een score van maar liefst 70,00%. Zij kreeg een unieke kans om te leren ponyrijden op deze pony en tevens te worden getraind door de eigenares Marjolein Holwerda. Zij zijn haar dan ook dankbaar voor haar steun.

Daarnaast deed Lydia de Haan mee met haar paard Reka, zij waren in Harich reserve kampioen geworden in de klasse B. Op het NK hebben zij een mooie ervaring opgedaan en zijn zij als 24ste geëindigd.