Districtskampioenen van Adonis uit Drachten

Gramsbergen - Bij de District Kampioenschappen in Gramsbergen was Adonis uit Drachten met negenteams vertegenwoordigd in vrijwel elke categorie.

De resultaten logen er niet om. In een ijzersterk deelnemersveld met hoge scores kregen vijf teams een medaille omgehangen.

Districtskampioen zijn geworden: Mirthe Mulder (Drachten) en Elynn Veenema (Drachten) in de categorie D-junior.

Ook Nyncke Smits (Steenwijk), Elles van der Weg (Oldeholtwolde) en Ilse van Gelderen (Tuk) werden Districtskampioen in de categorie D-Senior.

Deze twee teams hebben zich dan ook allebei geplaatst voor de halve finale in Oss.

De tweede plaats werd behaald door Elin Hasper (Drachten), Arlen van der Velden (Drachten) en Alina Albada (Ureterp) in de categorie C-junior.

En Stijn van der Honing (Drachten) en Lynthe Maureen Huizinga (Leek) in de categorie E-jeugd.

De derde plaats werd behaald door Ilva van Dijk (De Wilp), Inge Meijer (Drachten) en Imare Schuurman (Ureterp) in de categorie E-junior.

De andere vier teams die in actie kwamen hebben ook allemaal mooie scores behaald.

Esmee Bosma (Lutjegast), Gabriëlla Dijkstra (Harkema) en Noreen van der Velden (Drachten) lieten 2 mooie oefeningen zien in de categorie C-junioren. Hetzelfde gold voor Charlotte Rittersma (Drachten), Hannah Jansma (Drachtstercompagnie) en Zjamila Hoebas (Groningen). Janna Douma (Drachten) en Yfke de Kleine (Elsloo) straalden op de vloer bij de D-senioren, net zoals Laura Woudstra (Ureterp) en Anna Peters (Drachten) die uit kwamen in de categorie D-jeugd.