Gorredijk verliest met 3-0 van USV

Gorredijk - De voetballers van Gorredijk 1 hebben zondag met 3-0 verloren van en bij USV in Nieuwleusen.

In januari van dit jaar troffen beide ploegen elkaar ook al en toen konden de punten nog in Gorredijk blijven. De wedstrijd destijds werd een 4-2 overwinning voor de thuisploeg. Echter het was toen geen wedstrijd waar de vonken vanaf sprongen. Daar leek het zondagmiddag ook op af te gaan; een gezapig potje onder heerlijke omstandigheden met flink wat publiek.

In het begin van de wedstrijd was het strijdplan duidelijk: Gorredijk zakte ver terug op eigen helft en liet het USV het spel maken. De eerste helft was dan ook geheel in evenwicht. USV had de bal, maar creëerde heel weinig kansen en Gorredijk deelde af en toe wat plaagstootjes uit door er gevaarlijk uit te komen maar de rust werd bereikt zoals de eerste helft begonnen was: 0-0.

Het voetbal oogde van beide kanten slordig, was er over en weer veel balverlies en waren de kansen van beide ploegen op één hand te tellen.

Het tweede bedrijf ging verder waar de eerste gebleven was. USV kwam wel feller uit de kleedkamer en schuwde de duels niet. In de 55e minuut was een vermeende handsbal, maar het fluitje van scheidsrechter Koning klonk niet en zo kon Ron Meijerink alleen op keeper Veenstra af. In de 1-op-1-situatie faalde hij niet en tikte de bal keurig langs de goalie en stond de thuisploeg op een gelukkige 1-0 voorsprong.

In deze fase van de strijd namen ook de onvriendelijkheden over en weer toe, lag het spel veel stil en was er van goed voetbal geen sprake. In de 75e minuut wist de thuisploeg zelfs de voorspong verder uit te bouwen. Een voorzet van de rechterkant kon vrij worden binnen geschoten en was eigenlijk het verzet van Gorredijk wel gebroken.

De rode kaart voor Jacko Blaauw zorgde zelfs dat Gorredijk de rest van de wedstrijd in ondertal moest uitspelen en daar maakte USV in de 84e minnut nog prima gebruik van. Wederom lag de defensie van de Blauw-Witten helemaal open en was het wederom een voorzet van de rechterkant die door Max Schaeffer werd binnen geschoten en de eindstand bepaalde op 3-0.

Gorredijk deed daarmee zeer slechte zaken en staat op een plek waarbij er voor degradatie gevreesd moet gaan worden (nacompetitie). Maar het verhaal van deze middag was duidelijk: Gorredijk kon en wilde niet/ USV kon het ook niet maar wilde wel, het vocht voor elke meter grond was bereid grenzen op te zoeken en kwam als winnar uit de strijd en mocht het drie zeer kostbare punten bijschrijven.

Gorredijk zal komende weken vol aan de bak moeten en punten moeten gaan halen om het tij te keren. Anders ziet de toekomst in de derde klasse er somber uit.